Skip to main content

VIII. Sípmester Fesztivál

Sípmester fesztivál 2013.jpg

Ezúttal Békés megye adott otthont a hagyományos Sípmester Fesztiálnak. A mérkőzéseket Gyulán rendezték meg két helyszínen. Csongrád megye csapata a "B" csoportba került beosztásra, ahol rajtunk kívül még Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Borsod-Abaúj-Zemplén megye került.

 

Együttesünk jól kezdett, hiszen először a tavalyi bajnok Békés csapatával tudott úgy döntetlent játszani, hogy ellenfelünk a mérkőzés végén egyenlített ki. Ezt követően Szolnok csapatával játszottunk, akik ellen magabiztos három gólos győzelmet arattunk. Ezt követően találkoztunk a Hajdú megye csapatával, akik ellen már nem ment úgy a játék és a befejezéseknél szerencsénk sem volt, így két gólos vereséget szenvedtünk. A csapatok azonos szintjét jellemezte az a tény is, hogy az utolsó mérkőzésen dőltek el a csoporton belüli helyezések. Egy esetleges győzelemmel a csoportelsőség is elérhető volt, de vereség esetén - figyelemmel a többi mérkőzés eredményére is - akár a csoportjában utolsó helyen is végezhetett csapatunk. Sajnos, a második varició jött be és az elfáradó játékosaink már nem tudták megismételni a korábbi bravúros eredményeket és négy gólos vereséget szenvedtünk. Ezzel az eredménnyel a körbeverésekre is figyelemmel a csoportjában utolsó, ötödik helyen végeztünk. Ezzel eldőlt, hogy másnap csak a 17-20. helyért mérkőzhetünk.

Eredmények:

Borsod-Szolnok   1-3

Csongrád-Békés  2-2

Hajdú-Borsod  1-2

Szolnok-Csongrád  0-3

Szolnok-Békés  4-2

Csongrád-Hajdú  2-4

Békés-Borsod  2-1

Hajdú-Szolnok  1-0

Borsod-Csongrád  4-0

Békés-Hajdú  0-1

Az esti közös vacsorán az ország összes megyéjéből érkező játékvezetők a régi ismerősökkel találkozva közösen értékelték a napi mérkőzéseket. Ugyanakkor fel kellett készülni a másnapi helyosztókra is.

Vasárnap reggel Vas megye csapatával játszottunk és 3-1-es vereséget szenvedtünk. Így végül a 19-20. helyért vívott mérkőzés jelentette számunkra a Fesztivál utolsó mérkőzését. Itt diadalmaskodva Tolna csapata ellen a 19. - utolsó előtti - helyen zárt csapatunk.