Skip to main content

I. MLSZ Bács-Kiskun megyei Igazgatóság Kispályás Játékvezetői tornája

Címkék
Bács-Kiskun és Csongrád megyei játékvezetők

2012. november 24-én zajlott le Baján az I. MLSZ. BKMI. Kispályás Labdarúgó Tornája. A részt vevő csapatok Szabadka, Tolna, a rendező Bács-Kiskun és a Csongrád megye csapata. A jó hangulatú tornán csapatunk az első mérkőzését a Szabadkai régió játékvezetői ellen játszották. Az ellenfél a jó értelembe vett szerb mentalitás minden jegyét felvonultatva küzdött magát (és sokszor minket) sem féltve, azonban sikerült tehnikai fölényünket gólokra váltani, így 2:0-ás eredménnyel ért véget a mérkőzés.

A következő mérkőzést a szervező, Bács-Kiskun megyei csapattal játszottuk. Az egyenlő erők küzdelme során a hazai csapat egy védelmi hibából szerzett vezetést és hiába tettünk meg mindent az egyenlítésért (2 méterről is csak a kapufát találtuk el), egyenlíteni sajnos nem sikerült. A mérkőzést így a Bács megyei alakulat nyerte 1:0 arányban.

A harmadik mérkőzésen a Tolna megyei csapattal kellett játszanunk. Az előző mérkőzések görcsei feloldódtak és magabiztos játékkal nyertünk 4:1 arányban. Meg kell azonban említeni, hogy ezen a mérkőzésen született a torna legszebb gólja, amelyet ellenfelünk játékosa a kapunak háttal állva, ollózva rúgott be 9-10 méterről.

A torna befejezését követően a Petőfi-szigeten lévő "Csónakház"-ban folytatódott a rendezvény. A szervezők részéről Tumó György, a játékvezetői bizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket és megköszönte a sportszerű hozzáállást és a pontos megjelenést. A szabadkai régió játékvezetői bizottságának vezetője, Goran Jeknics példaértékűnek nevezte az összejövetelt és biztosította a jelen lévőket, hogy rövidesen Ők is hasonló rendezvényt szeretnének megrendezni.

A kupákat Losonczy László, az MLSZ Bács-Kiskun megyei Igazgatója adta át, aki elmondta, hogy az Igazgatóság mindig támogatni fogja az ehhez hasonló rendezvényeket.

A Csongrád megyei játékvezetők részéről Serfőző Zsolt JB. elnök köszöntötte a részt vevőket és a torna emléke alkalmából a Tolna megyei játékvezető bizottság elnökének, Sebestyén Ágostonnak, illetve a korábban említett vezetőknek is emléktárgyat adott át.

A tornán részt vevő csapat névsora: Barna Zoltán, Bába Dávid, Brczan Nityifor, Csamangó Tamás, Dobai János, Fülöp Zoltán, Gáleg Ferenc, Hideg Bence, Mihály André, Serfőző Zsolt, Tihanyi Gábor, Túri Tamás.

Csapatvezetők: Széll János, Gera Imre

Eredmények:

Tolna-Bács-Kiskun  0:3

Szabadka-Csongád   0:2

Bács-Kiskun-Csongrád  1:0

Szabadka-Tolna  2:2

Tolna-Csongrád  1:4

Szabadka-Bács-Kiskun  2:2

A torna végeredménye:

1.  Bács-Kiskun megyei játékvezetők

2./ Csongrád megyei játékvezetők

3./ Szabadkai régió játékvezetők

4./ Tolna megyei játékvezetők