Skip to main content

Tájékoztatás

Tisztelt Játékvezetők, Ellenőrök!

A megyei Igazgató Úr tájékoztatását az alábbiakban közlöm:

 

Igazgatói rendelkezés

 

Az elmúlt hetek sajtóvihart kavaró eseményei, és a saját tapasztalataim alapján a játékvezetés fokozott védelme érdekében, a pályáikon eluralkodó, a fizikai határt már sok esetben súroló, verbális erőszak ellen az alábbi intézkedéseket, javaslatokat adom ki:

1)      Felkérem a Játékvezetői Bizottság elnökét, Dr Hegyi Pétert, hogy a Csongrád Megyei pályákon a játékvezetők minden ellenük irányuló durva verbális erőszakot azonnali kiállítással, és az elhangzottak a jegyzőkönyvbe történő pontos rögzítésével szankcionálják, illetve dokumentálják. Szintén az elnök Úron keresztül kérem a megyei játékvezető karát, hogy akár játékos, sportvezető vagy néző tettlegességét, vagy annak kísérletét a mérkőzés azonnali beszüntetésével szankcionálja. Továbbá kérem Hegyi Péter elnök Urat, hogy a programjában meghirdetett játékvezető ellenőrzési rendszert mihamarabb vezesse be.

2)      Felkérem a Fegyelmi Bizottság vezetőjét, Dr. Arany Jánost a Verseny Szabályzat 91 § 2. és a 90 § 2.,3. bekezdésében felsorolt durva sértegetés, vagy tettlegesség, vagy annak kísérlete esetén a játékost illetve sportvezetőt a fegyelmi szabályzat alapján meghatározott legsúlyosabb büntetéssel történő eltiltással sújtsa. Kérem a Fegyelmi Bizottság elnökét, hogy sportvezető eltiltása esetén a szankció érvényesítése érdekében a határozat időtartama alatt a vétkes csapat költségére szövetségi ellenőrt rendeljen ki.

3)      Felkérem a Verseny Bizottság tagját, Szekeres Károly Urat, hogy a szövetségi ellenőrzéseket koordinálja, vezesse a Játékvezető Fegyelmi- és Verseny Bizottság között koordinálja.

 

Intézkedéseim időbeli hatálya: 2013. április 30-tól visszavonásig.

 

 

 

Szeged, 2013. április 30.

 

Nógrádi Tibor
igazgató